Bulgogi

Gepubliceerd op 1 juli 2020 om 20:43

Voor 4 personen
Bereiding +/- 30min

Ingredienten

- 500g rundvlees

- 120g Ui

- 30g bosui

- 30g Champignons (of elke andere soort)

- 1 rode peper (optioneel)

Ingredienten [Marinade]

- 30g (bruine) Suiker of 1 peer

- halve Ui

- 3 teentjes knoflook

- 6 eetlepels sojasaus (Bij voorkeur Koreaanse)

- 1/5 eetlepel peper

- 3 eetlepels sesam olie

- snufje zout

- 1 eetlepel Dasida (optioneel)

- 1 eetlepel sesamzaadjes (optioneel)

Bereidingswijze

1. Snij de bosui, champignons en de rode peper in kleine stukjes en de ui in halve ringen.

2. Snij het vlees in reepjes of stukjes van 1~2cm en doe het in een kom.

3. Doe de ui, sojasaus, zout, suiker/peer, knoflook en eventueel de dasida in een bleder en mix het tot 1 geheel.

4. Doe de marinade en de gesneden bosui, champignons en rode peper bij het vlees.

5. Laat het ongeveer een uur staan (Het kan eventueel ook direct op de pan maar laten staan is beter zodat de marinade goed in kan trekken).

6. Doe alles op een wok/pan en als alles gaar is ; Enjoy!

 

Tip. Gebruik zacht rundvlees voor dit gerecht. Denk bijvoorbeeld aan biefstuk, entrecote, rug/longhaas.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.