Voor 4 personen
Bereiding +/- 30min
Ingredienten
- 250gr soepvlees of zacht rundvlees
- 200gr rettich (of +/- 10cm van de rettich)
- 2 eetlepels sesam olie
- 1 eetlepel sojasaus (Bij voorkeur sojasaus voor soepen : 국간장)
- 1 theelepel fijngesneden knoflook
- 2 theelepels suiker
- 500ml water
- Bosui
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
1. Doe de sesamolie in een pot en gaar het vlees.
(Tip, zet het vuur niet te hard omdat er dan kans is dat het vlees aanbakt op de bodem van de pot!)
2. Snij de rettich in halve maantjes en voeg deze toe.
3. Doe er een klein scheutje van de sojasaus bij en wacht tot het vlees gaar is.
4. Voeg vervolgens water toe tot het vlees en rettich net onder het waterniveau komen (+/- 500ml).
5. Zet het vuur hoog en wacht tot het kookt.
6. Als het kookt vormt er een schuimlaag. (No worries! Dit komt door het verhitten van het vlees.) Schep dit laagje eruit zodat je een heldere soep overhoudt.
7. Voeg nu de knoflook, suiker, fijn gesneden bosui en de rest van de soja saus toe.
8. Breng de soep verder op smaak met een beetje zout en peper.
9. Laat het nog ongeveer 15~20min doorkoken zodat ook de rettich goed gaar wordt.
10. Et voila, enjoy!
Tip. Voor een spicy variant kun je er ook voor kiezen om er nog chili flakes aan toe te voegen!
Reactie plaatsen
Reacties