Voor 4 personen
Bereiding +/- 60min.
Ingredienten
- 1kg speklappen
- 1 Ui
- 1 Bosui
Ingredienten [marinade]
- 3 eetlepels suiker
- 5 eetlepels sojasaus (bij voorkeur koreaanse sojasaus)
- 1 eetlepel sesam olie
- 4 eetlepels chilipoeder
- 4 eetlepels chilipaste
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 eetlepel gember
- peper
- 1 eetlepel Dasida (optioneel)
- 1 eetlepel chili olie (optioneel)
Bereidingswijze
1. Snij de speklappen in kleinere stukken (1~2cm) en leg het apart.
2. Snij de ui in plakken en snij de bosui in stukken van ongeveer 1~2 cm.
3. Snij de knoflook in fijne stukken en voeg het suiker, de sojasaus, sesam olie, chilipoeder, chilipaste, gember, peper en eventueel de Dasida en chilie olie toe.
4. Voeg de marinade toe aan het vlees (Laat het eventueel staan zodat het vlees goed gemarineerd is maar direct op de pan kan eventueel ook).
5. Verwarm een pan en doe het vlees erop met de ui en de bosui (Pas op dat de marinade niet verbrand door eventueel het vuur wat zachter te zetten).
6. Enjoy!
Reactie plaatsen
Reacties